DOLANDIRICILIK UYARISI

2016-06-20 16:00:00

Bakanlığımız yazısında, sözkonusu davetiyede, ülkemizdeki yatırımcı ve iş adamlarının 11-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Dallas’ta ‘’Challanges to Economic Development & Human Rights ‘’ adlı bir konferansa davet edildiğinin, konferansa ulaşım masraflarının EDHRO tarafından karşılanacağının ve vize işlemlerinin üstlenileceğinin kaydedildiği, katılımcılardan Dallas’ta bulunan konferans otelinde (Mabel Royal Hotel) rezervasyon yapmalarının istendiği belirtilmektedir. Yazıda, Houston Başkonsolosluğumuz ve Ticaret Ateşeliği  tarafından yapılan incelemede, söz konusu kuruluşun, konferansın ve otelin mevcut olmadığı, dolayısıyla bir ‘’dolandırıcılık’’ girişimi olduğunun anlaşıldığı vurgulanmaktadır. Uluslararası Dernekler Birliği’nin web sayfasında da (http://www.uia.org/content/11302) anılan konferansın gerçek olmadığı ifade edilmektedir.