NTB'den 2019 İstihdam Seferberliğine Tam Destek

2019-02-28 00:00:00

Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘İstihdam Seferberliği 2019’ faaliyeti hakkında açıklamada bulundu.

“Burası Türkiye, Burada İş Var” sloganıyla başlatılan “İstihdam Seferberliği 2019” hakkında açıklama yapan Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, “Yeni İstihdam Seferberliği’nde iş insanlarına sunulan destekler, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından kamuoyuna açıklandı. 8 başlıkta toplanan destek ve teşviklerle 2,5 milyon istihdam sağlanması hedefleniyor” dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası olarak ülkemizin, İstihdam Seferberliği 2019 hedeflerine katkı sağlamak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Salaş, Devletimiz tarafından sağlanan teşvik ve desteklerin üretime yönelik artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Salaş yaptığı açıklamasında; “Nevşehir Ticaret Borsası olarak ülkemizin, İstihdam Seferberliği 2019 hedeflerine katkı sağlamak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği girişimleri ve ilgili Bakanlıklarımız tarafından son derece hızlı ve pratik adımlar atılması bizleri gelecek için daha fazla cesaretlendiriyor. Devletimizin Türk iş dünyasına sağladığı maddi ve manevi destekler yapılacak yatırımlar ve işbirliklerinde elimizi güçlendiriyor. KOBİ’lerimize sağlanan yeni kredi paketleri, istihdama sağlanan; Ücret, SGK, Vergi Desteği ve Kısa Çalışma Ödeneği avantajları ile SGK primlerini düzenli ödeyen işverenimize verilen ek indirimler, ülke ekonomimizin gelişmesi ve kalıcı istihdamın arttırılması için önemli hamleler olarak değerlendiriyoruz. Bu bağlamda bizde Nevşehir Ticaret Borsası olarak olarak ortaya koyduğumuz vizyon ve stratejik planlar doğrultusunda; bölgemizin öncelikli sektörleri başta olmak üzere tüm sektörlerimizi geliştirmek ve katma değeri yüksek ürünler üretmeleri amacıyla üyelerimize yeni projeler hazırlıyor, hayata geçiriyor ve mümkün olduğunca Devletimiz tarafından sağlanan desteklerden faydalanılması için çalışıyoruz” dedi.

Ülkenin bu darboğazdan üreterek çıkabileceğine inandığını ifade eden Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Devlet tarafından sağlanan teşvik ve desteklerin üretime yönelik artarak devam etmesi temennisinde bulunarak, ‘İstihdam Seferberliği 2019’ ’a tam destek vereceklerini söyledi.