NEVŞEHİR TİCARET BORSASI
Başkan Köşesi

Ntb'den Un Sektörüne Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

2016-12-12 00:00:00

Nevşehir Ticaret Borsası Toplantı Salonu'nda Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş Başkanlığında gerçekleştirilen Eğitim ve Bilgilendirme Seminerine, Borsa Genel Sekreteri Uğur Aydoğan, Nevşehir Ticaret Borsasına kayıtlı Un Fabrikaları sektöründe bulunan firma sahibi ve çalışanının katılımı ile gerçekleştirildi.

Nevşehir'de un sektörünün sorunları masaya yatırıldı

Nevşehir Bölgemiz de un fabrikalarının çoğunlukta olması, sektörün sorunları ve bu sorunlara çözüm getirmek adına yapılan toplantıya Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Prof.Dr. Adem ELGÜN ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Selman TÜRKER un ve un mamulleri teknolojisi değirmencilik alanıyla ilgili bilgilendirmeler de bulunmuşlardır.

Un fabrikaların da ustabaşı olarak çalışanlar bu eğitim sayesinde kaliteli üretim, usta eğitimi, paçal yapımı konularında karşılıklı soru cevap şeklinde bire bir görüşme fırsatı buldular.

Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Prof.Dr. Adem ELGÜN, "Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) Eğitiminin amacı; güvenli, kaliteli ve ekonomik un ve unlu mamuller üretimini yapabilecek; çağdaş düzeyde bilimsel ve uygulamalı eğitim sunmaktır. 
Mevcut birikimini ilgili sanayi dalı ile toplum faydasına sunacak bilgi ve becerilerle donatılmış personel yetiştirerek, bu alanda önemli bir gereksinimi karşılamaktır. Uygulamada ortaya çıkan sorunları bilimsel yaklaşımla ele alarak, araştırma yapma ve çözüm üretme becerileri kazandırmaktır. Bu temel amaca ulaşmak için öğrencilere liderlik ve yöneticilik kuram ve uygulamalarını birleştirecekleri çeşitli ders ve etkinliklerle zengin öğrenme ortamları sağlanmaktadır" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Selman Türker'de açıklamasında, "Bu Eğitimin en önemli hedefi; özel sektörün ihtiyaç duyduğu, yeterli bilgi ve beceriye sahip nitelikli teknik elemanların, Üniversite ve Sanayi iş birliği bünyesinde yetiştirilmesidir. Ayrıca; fabrikalarda bulunan çekirdekten yetişme personel, üniversite mezunu teknik elemanlarla takviye edilecektir. Bununla birlikte; Ülkemizde önemli bir sanayi kolu olan un değirmenlerinin verim ve etkinliklerinin artırılması hedeflemektedir" dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, yaptığı açıklamada; "Nevşehir de Un sektöründe faaliyet gösteren Borsamız üyesi işletmelere Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik), konularında eğitim verilmiştir. Un sektörü üyelerimize, Mali, satış-pazarlama, ihracat kurumsallaşma kapasitelerinin artışını sağlamak, rekabet edebilirliklerini arttırmak ve sektörün markalaşmasına katkı sağlamak temel hedeflerimiz arasındadır. Bu bağlamda Borsamız üyesi Tüm katılımcılara ve Eğitmenlerimiz Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Prof.Dr. Adem Elgün ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Selman Türker'e teşekkürlerimi sunuyorum. " şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler

very efficient, was done by hand. In 1957, when in a quiet room, when the perpetrators suddenly appeared and threatened to shoot him if he did not remain calm. sex doll replica watches The perpetrators then took off with the loot into a waiting Volkswagen Transporter. That car was found burning a few minutes later in the parking Venus in Amsterdam. replicaswatches.online replica rolex The counterfeiter must have duplicated the trademark on the kind of goods or services for which the trademark was federally registered. A mere offer to sell counterfeit products can also trigger counterfeiting liability.