NEVŞEHİR TİCARET BORSASI

Nevşehir Gıda Tahlil A.Ş.

1999 yılında Nevşehir Ticaret Borsasının öncülüğünde Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve 20 civarında borsa üyesinin bir araya gelmesiyle kurulan Nevşehir Gıda Tahlil A.Ş. halen borsa binasında hizmete  devam etmektedir.

Nevşehir Gıda Tahlil A.Ş. bölgedeki borsa üyelerine çiftçilerimize ve tarım sektörüne un ve buğday analizleri olarak halen hizmet etmektedir.

2004 yılında yine Nevşehir Gıda Tahlil bünyesinde Toprak, Su ve Bitki Laboratuvarı kurulmuş olup, bölgedeki ve çevre illerde tarımla ilgili kişilere toprak, su ve bitki analizleri ve gübreleme danışmalığı olarak hizmet etmektedir.

GIDA VE TOPRAK  ANALİZ LABORATUVARI 

Hakkımızda;

1999 Yılında Kurulan Gıda Laboratuvarı ve 2004 Yılında Kurulan Bitki ve Toprak Laboratuvarımız ile Üyelerimize ve Çiftçimize  hizmet vermeye devam ediyoruz.

 LABORATUVARIMIZDA YAPILAN ANALİZLER

GIDA ANALİZ LABORATUVARI ANALİZ LİSTESİ

* YAŞ GLUTEN MİKTARI BELİRLEME ANALİZİ
* GLUTEN İNDEX DEĞERİ BELİRLEME ANALİZİ
* SEDİMANTASYON DEĞERİ BELİRLENMESİ
* HAMURUN REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
* KÜL MİKTARI BELİRLEME ANALİZİ
* RUTUBET MİKTARI BELİRLEME ANALİZİ
* PROTEİN MİKTARI BELİRLEME ANALİZİ
* HEKTOLİTRE TAYİNİ ANALİZİ

TOPRAK-BİTKİ-SU LABORATUVARI ANALİZ LİSTESİ

* MİKRO ELEMENT ANALİZİ B,Fe,Cu,Mn,Zn)
* MAKRO ELEMENTANALİZİ(Na,K,Ca,Mg)
* TEXTÜR ANALİZİ
* ORGANİK MADDE ANALİZİ
* KİREÇ ANALİZİ
* FOSFOR ANALİZİ
* SATURASYON ANALİZİ
* HCO3 MİKTARI TAYİNİ
* CO3 MİKTARI TAYİNİ
* SU SERTLİK DERECESİ BELİRLENMESİ
* SU SINIFI BELİRLENMESİ

 

 

 CİHAZLARIMIZ

 

GIDA LABORATUVARI

1

 KÜL FIRINI

 EKMEKLİK UNLARDA 900 oC YANMAYAN MİNERAL MADDE MİKTARININ BELİRLENMESİ

 

 IMG_1391 - Kopya

 KJELDAHL ÜNİTESİ

 EKMEKLİ UN VE BUĞDAYDA TOPLAM AZOT MİKTARININ BELİRLENMESİ

 

 

 IMG_1393IMG_1394

 IMG_1414

 BRABENDER EXTENSOGRAF

 EKMEKLİK UNLARIN VE BUĞDAY UNLARININ HAMURLARININ

 REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

 

 IMG_1392

 BRABENDER FARİNOGRAF

 EKMEKLİK UNLARIN YOĞRULMAYA KARŞI DEĞİŞİMLERİNİN BELİRLENMESİ

 

 

 IMG_1395

 ELEK SETİ

 ÖĞÜTÜLEN BUĞDAYLARIN ELENEREK ANALİZ İÇİN GEREKLİ OLAN BUĞDAY UNUNUN ELDE EDİLMESİ

 

 IMG_1396

 BUĞDAY ÖĞÜTME DEĞİRMENİ

 BUĞDAYLARDA ANALİZ İÇİN GEREKLİ OLAN UNUN ELDE EDİLMESİ İÇİN  ÖĞÜTÜLMESİ

 

 IMG_1399

 HASSAS TERAZİ

 ANALİZ İÇİN GEREKLİ MİKTARLARIN TARTILMASI

 

 IMG_1400

 SEDİMANTASYON CİHAZI

 EKMEKLİK BUĞDAY VE BUĞDAY UNUNDA SEDİMANTASYON DEĞERİNİN TESPİTİ

 

 IMG_1401

 ETÜV

 EKMEKLİK BUĞDAY VE BUĞDAY UNUNUN RUTUBET   MİKTARININ BELİRLENMESİ

 

 IMG_1402

 GLUTEN İNDEX CİHAZI

 YIKAMASI TAMAMLANAN GLUTENİN ÇEKMEYE KARŞI  DİRENCİNİN BELİRLENMESİ

 

 IMG_1403

 FALLİNG NUMBER CİHAZI

 UN VE ÖĞÜTÜLMÜŞ BUĞDAYLARIN DÜŞME SAYISI DEĞERİNİN TESPİT EDİLMESİ

 

 IMG_1404

 GLUTEN YIKAMA CİHAZI

 UN VE ÖĞÜTÜLMÜŞ BUĞDAYLARIN YAŞ GLUTEN MİKTARININ TAYİN EDİLMESİ

 

TOPRAK VE BİTKİ ANALİZ LABORATUVARI

 

IMG_1405

 ICP-OES CİHAZI

 TOPRAK, BİTKİ VE SULAMA SUYUNDA MAKRO VE MİKRO ELEMENT MİKTARLARININ BELİRLENMESİ

 

 

 IMG_1408

 BASINÇLI MEMBRAN CİHAZI

 TOPRAKTA TARLA KAPASİTESİ, SOLMA NOKTASI  BELİRLENMESİ

 

 IMG_1409

 UV SPEKTROFOTOMETRE

 TOPRAKTA FOSFOR MİKTARI TAYİNİ

 

 IMG_1410

 MİKRODALGA CİHAZI

 TOPRAK VE BİTKİ NUMUNELERİNİN ANALİZ İÇİN GEREKLİ OLAN SIVI HALE

 DÖNÜŞMESİ İÇİN ASİT İLE  YAKMA  İŞLEMİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

 

 IMG_1411

 KİREÇ TAYİN CİHAZI

 TORPAKTAKİ KİREÇ MİKTARININ BELİRLENMESİ

 

 IMG_1413

 KJELDAHL ÜNİTESİ

 TOPRAKTAKİ NİTRAT VE TOPLAM AZOTUN BELİRLENMESİ

 

 IMG_1417

 SAF SU CİHAZI

 ANALİZLER İÇİN GEREKLİ SAF SUYUN TEMİN EDİLMESİ

 

 IMG_1416

 TAHSİLAT VE MUHASEBE SERVİSİ