1999 yılında Nevşehir Ticaret Borsasının öncülüğünde Nevşehir Ticaret Borsası, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve 20 civarında borsa üyesinin bir araya gelmesiyle kurulan Nevşehir Gıda Tahlil A.Ş. halen borsa binasında hizmete devam etmektedir.
Nevşehir Gıda Tahlil A.Ş. bölgedeki borsa üyelerine çiftçilerimize ve tarım sektörüne un ve buğday analizleri olarak halen hizmet etmektedir.
2004 yılında yine Nevşehir Gıda Tahlil bünyesinde Toprak, Su ve Bitki Laboratuvarı kurulmuş olup, bölgedeki ve çevre illerde tarımla ilgili kişilere toprak, su ve bitki analizleri ve gübreleme danışmalığı olarak hizmet etmektedir.
GIDA VE TOPRAK ANALİZ LABORATUVARI
Hakkımızda;
1999 Yılında Kurulan Gıda Laboratuvarı ve 2004 Yılında Kurulan Bitki ve Toprak Laboratuvarımız ile Üyelerimize ve Çiftçimize hizmet vermeye devam ediyoruz.
LABORATUVARIMIZDA YAPILAN ANALİZLER
GIDA ANALİZ LABORATUVARI ANALİZ LİSTESİ
* YAŞ GLUTEN MİKTARI BELİRLEME ANALİZİ
* GLUTEN İNDEX DEĞERİ BELİRLEME ANALİZİ
* SEDİMANTASYON DEĞERİ BELİRLENMESİ
* HAMURUN REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
* KÜL MİKTARI BELİRLEME ANALİZİ
* RUTUBET MİKTARI BELİRLEME ANALİZİ
* PROTEİN MİKTARI BELİRLEME ANALİZİ
* HEKTOLİTRE TAYİNİ ANALİZİ
TOPRAK-BİTKİ-SU LABORATUVARI ANALİZ LİSTESİ
* MİKRO ELEMENT ANALİZİ B,Fe,Cu,Mn,Zn)
* MAKRO ELEMENTANALİZİ(Na,K,Ca,Mg)
* TEXTÜR ANALİZİ
* ORGANİK MADDE ANALİZİ
* KİREÇ ANALİZİ
* FOSFOR ANALİZİ
* SATURASYON ANALİZİ
* HCO3 MİKTARI TAYİNİ
* CO3 MİKTARI TAYİNİ
* SU SERTLİK DERECESİ BELİRLENMESİ
* SU SINIFI BELİRLENMESİ
CİHAZLARIMIZ
GIDA LABORATUVARI

KÜL FIRINI
EKMEKLİK UNLARDA 900 oC YANMAYAN MİNERAL MADDE MİKTARININ BELİRLENMESİ
|
|

KJELDAHL ÜNİTESİ
EKMEKLİ UN VE BUĞDAYDA TOPLAM AZOT MİKTARININ BELİRLENMESİ
|
|
 

BRABENDER EXTENSOGRAF
EKMEKLİK UNLARIN VE BUĞDAY UNLARININ HAMURLARININ
REOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

BRABENDER FARİNOGRAF
EKMEKLİK UNLARIN YOĞRULMAYA KARŞI DEĞİŞİMLERİNİN BELİRLENMESİ
|
|

ELEK SETİ
ÖĞÜTÜLEN BUĞDAYLARIN ELENEREK ANALİZ İÇİN GEREKLİ OLAN BUĞDAY UNUNUN ELDE EDİLMESİ
|
|

BUĞDAY ÖĞÜTME DEĞİRMENİ
BUĞDAYLARDA ANALİZ İÇİN GEREKLİ OLAN UNUN ELDE EDİLMESİ İÇİN ÖĞÜTÜLMESİ
|
|

HASSAS TERAZİ
ANALİZ İÇİN GEREKLİ MİKTARLARIN TARTILMASI
|
|

SEDİMANTASYON CİHAZI
EKMEKLİK BUĞDAY VE BUĞDAY UNUNDA SEDİMANTASYON DEĞERİNİN TESPİTİ
|
|

ETÜV
EKMEKLİK BUĞDAY VE BUĞDAY UNUNUN RUTUBET MİKTARININ BELİRLENMESİ
|
|

GLUTEN İNDEX CİHAZI
YIKAMASI TAMAMLANAN GLUTENİN ÇEKMEYE KARŞI DİRENCİNİN BELİRLENMESİ
|
|

FALLİNG NUMBER CİHAZI
UN VE ÖĞÜTÜLMÜŞ BUĞDAYLARIN DÜŞME SAYISI DEĞERİNİN TESPİT EDİLMESİ
|
|

GLUTEN YIKAMA CİHAZI
UN VE ÖĞÜTÜLMÜŞ BUĞDAYLARIN YAŞ GLUTEN MİKTARININ TAYİN EDİLMESİ
|
|
TOPRAK VE BİTKİ ANALİZ LABORATUVARI

ICP-OES CİHAZI
TOPRAK, BİTKİ VE SULAMA SUYUNDA MAKRO VE MİKRO ELEMENT MİKTARLARININ BELİRLENMESİ
|
|

BASINÇLI MEMBRAN CİHAZI
TOPRAKTA TARLA KAPASİTESİ, SOLMA NOKTASI BELİRLENMESİ
|
|

UV SPEKTROFOTOMETRE
TOPRAKTA FOSFOR MİKTARI TAYİNİ
|
|

MİKRODALGA CİHAZI
TOPRAK VE BİTKİ NUMUNELERİNİN ANALİZ İÇİN GEREKLİ OLAN SIVI HALE
DÖNÜŞMESİ İÇİN ASİT İLE YAKMA İŞLEMİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ
|
|

KİREÇ TAYİN CİHAZI
TORPAKTAKİ KİREÇ MİKTARININ BELİRLENMESİ
|
|

KJELDAHL ÜNİTESİ
TOPRAKTAKİ NİTRAT VE TOPLAM AZOTUN BELİRLENMESİ
|
|

SAF SU CİHAZI
ANALİZLER İÇİN GEREKLİ SAF SUYUN TEMİN EDİLMESİ
|
|

TAHSİLAT VE MUHASEBE SERVİSİ
|
Tarihçe İle İlgili Görseller