Bakan Yumaklı, NTSO ve NTB işbirliğiyle düzenlenen “Sektör Paydaşları” toplantısına katıldı

23 Şubat 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO)' ve Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) işbirliğiyle düzenlenen “Sektör Paydaşları" Toplantısında, tarım sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantıya, Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Arif Parmaksız, Meclis Başkanı Mehmet Ali Öbekli, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Meclis Başkanı Mehmet Havalı , Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın, Meclis Başkanı Kemal Öğütlü, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman KAYA, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP İl Başkanı Ali Akkoç , Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Bakanlığa bağlı Genel Müdür ve Bölge Müdürleri, İl Müdürü Özgür Memiş, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, sivil toplum temsilcileri ve sektör temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan NTSO Başkanı M. Arif Parmaksız, öncelikle Sayın Bakanımızı ve sizin değerli varlığımız Nevşehir'imizde ve odamızda ağırlamaktan dolayı büyük bir sevgi değişimi. Gerek Sayın Bakanımız programımız hemşehrimiz Sayın Bakanımız Yardımcımız Ebubekir Gizligider'e şehrimiz tarım faaliyetlerine desteklerimizden dolayıda huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

NTSO Başkanı M.Arif Parmaksız'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın konuşmalarıyla devam etti.

Güçlü Türkiye'nin yolunun güçlü tarımdan ortaya çıkmasıyla ortaya çıktığını söyleyen Bakan Yumaklı, tarımın üretimin artmaya devam edeceğini söyledi.

Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde devam eden kurulma süreci Jeotermal Kaynaklı Tarıma Dayalı Sera İhtisas Bölgesi Organize Sanayi'nde 1500 kişinin istihdamının sağlanacağı da aktaran Yumaklı, programları şu şekilde sürdürdü:

"Bizler sürdürülebilir ve kaliteli üretim istiyoruz. Kayıtlılık almak istiyoruz ve bütün bunlardan elde edilen kazancın da sektöre yatırım olarak geri dönüş istiyoruz. Son aylarda devrim niteliğindeki düzenlemelerimiz Resmi Gazete'de aralıksız olarak yayımlanarak girenlere giriyor. Bu otomatik kararlardan bir tanesi de Kozaklı'daki jeotermal organize tarım bölgesidir.Bu yatırım tamamlandığında 1352 dekarda 46 sera ve 16 anlaşmalı sanayileşmesini sağlarz.Üretmiş bizde kablosuz daha katma değerli hale tedavi öncesi birlikte sanayi parçası biraz geride kalır.Bunulememiz gerekiyor.Üretilen yine sanayi tesislerinde işlenerek kazanmayı önemsiyoruz.Bizler biz marka üretimle hem bu ülkenin ihtiyacını karşılayacağız hem de yıl 31 milyar dolar olan tarım ve gıda ürünleri ihracatını umarım 35-40 milyar dolar çıkarmışız." dedi.

Ekonomide tarımın büyük önem taşıdığı Nevşehir'de tarım ve hayvancılık başta olmak üzere gıda ve orman sektörü temsilcileri Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bulaşarak talep ve öneriler iletme fırsatı buldular.

Soru cevap bölümüyle sona eren toplantı sonrasında Bakan Yumaklı'ya günün anısına hediye takdimi yapıldı.

Toplantı Sonrası Bakan Yumaklı'nın açıklamasında; "Her bir üyemizin sözü, yol haritasının önemli bir kilit taşı... Ziyaret ettiğimiz illerde mutlaka sektörlerimizi dinliyor, öneriler ve ücretler almıyor. Nevşehir'de çiftçisinden üreticisine, oda ve birliklerden kooperatiflere kadar geniş kapsamlı bir bölüm toplantısı gerçekleştirdik. Ev sahibi olmak . için NTSO Başkanı Sayın M.Arif Parmaksız beye teşekkürlerimi sunuyorum. Üretimin ve üreticinin yüzyılı üretici görüşmeleriyle şekilleniyor. " dedi.